Komdag Eerste Communie
Featured

MAVIZA Parochies Massenhoven, Viersel en Zandhoven

Met de 1ste communie verantwoordelijken van onze verschillende parochies Massenhoven Viersel en Zandhoven hebben we samengewerkt om de voorbereiding van onze 1ste communiecantjes ter harte te nemen.

Op woensdag 9 oktober was het ‘komdag’ in Zandhoven en op zaterdag 12 oktober was het ‘Komdag’ in de kerk van Viersel. Daar hebben we na de ‘Komdag’ met wel meer dan 100 mensen samen gevierd. Door het verhaal leerden we hoe belangrijk en uniek onze naam wel is en dat Jezus door ons doopsel van ons allemaal houdt.  We hebben dan ook onze naam op een hartje geschreven en op het grote hart van Jezus gezet. Zo willen we zeggen dat we echt onze 1ste communie willen doen.

Aan de hand van een plakboek hebben we geleerd wat er allemaal op het altaar, -de tafel van Jezus- staat, om te vieren.

We mochten leren dat de vrienden van Jezus een speciaal teken hebben; het kruisteken. Oef dat is toch een beetje moeilijk en moeten we nog oefenen. En voor het verhaal van Jezus maken we 3 kruisjes één op ons voorhoofd, op onze mond en op ons hart. Vrienden van Jezus denken aan Hem, spreken over Hem en houden van hem.

Ons plakboek kregen we mee naar huis om verder te werken en we kijken uit naar onze volgende keer.

Dankjewel aan Hilde, Ilse, Joanna en Caroline ook aan Cynthia en Hanne en invallers voor de muziek; Lisette en Ludo. De zieke wensen we spoedig herstel.

Tot de volgende keer.