czagani

 

 

 

 

 

Woonzorgcentrum Czagani

Het woonzorgcentrum Czagani maakt deel uit van het WoonZorgCollectief, een samenwerkingsverband tussen tien voorzieningen in de provincie Antwerpen.
Het werd opgericht in 1994 en is gelegen in een rustige omgeving net buiten de dorpskom van Broechem, in de Kapelstraat nr. 64.
Als zelfstandig wonen te moeilijk wordt of de thuis- en mantelzorg ontoereikend,
dan biedt het woonzorgcentrum een warme en comfortabele vervangende thuis, gecombineerd met een uitgebreide zorg- en dienstverlening.
Daarnaast heeft Czagani ook een centrum voor kortverblijf, een dagverzorgingscentrum en 53 assistentiewoningen.
Totaalzorg is een streefdoel in het woonzorgcentrum en dus wordt ook aandacht besteed aan pastorale en spirituele zorg. Zo is een pastorale werkster de bewoners en hun families en collega´s nabij in vreugde en verdriet. Persoonlijke gesprekken zijn daarbij belangrijk, maar ook vieringen en rituelen, zoals een welkomstviering voor nieuwe bewoners, de jaarlijkse gemeenschappelijke ziekenzalving, een ziekenzegening bij een stervende, de gebedswake voor de overledenen van een afdeling of de gedachtenisviering voor de overledenen in november.
De pastor gaat ook voor in de druk bijgewoonde wekelijkse gebedsviering op zaterdag. Een maal per maand is er een eucharistieviering.
Vrijwilligers uit Broechem helpen dit gebeuren wekelijks mee organiseren.
In WZC Czagani ontstaat zo een levendige geloofsgemeenschap waar de zorg voor kwetsbare mensen centraal staat.

 

Contactgegevens:

Czagani,   Kapelstraat 64, 2520 Broechem
03 4751010

http://woonzorgcollectief.be/czagani/