marinasite

Marina Heyse: Pastorale werkster, Diaconie

Veldstraat 30
Ranst
03 2255626
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Marina
Ik ben Marina Heyse, geboren en getogen in Nederhasselt, Ninove (Oost-Vlaanderen).
Als jongere was ik geëngageerd in de parochie, onder andere in de catechese. Ik studeerde godsdienstwetenschappen en filosofie aan de KU Leuven en werkte enkele jaren als godsdienstleerkracht in de streek van Gent. Ik verhuisde naar Leuven waar ik studentenpastor werd. Mijn huwelijk met Peter Houlleberghs bracht mij naar Brazilië. Daar werd onze zoon Maarten geboren. 13 jaar in Brazilië en ons werk met mensen in de sloppenwijken van Fortaleza en João Pessoa hebben mijn manier van geloven en van kijken naar kerk en wereld sterk beïnvloed. Het Rijk Gods, waar elke mens tot zijn recht komt en ten volle mag leven, werd de horizon van mijn doen en laten. De kerk is daarbij een instrument om dat Rijk Gods mee te helpen realiseren.
Terug in België werd ik ziekenhuispastor in het UZA en engageerde ik mij in de parochie van Ranst, onder andere als lid van het PT.
Op dit ogenblik ben ik pastor in het Woonzorgcentrum Czagani in Broechem.
De voorbije twee jaar werkte ik mee in de stuurgroep die het aanvraagdossier van de pastorale eenheid Sara en Abraham heeft voorbereid. Uiteindelijk werd ik in het team verantwoordelijk voor de pijler diaconie, samen met Marc Dieltiens. Met Marc en met het hele team mag ik werken aan de verbinding tussen die vele initiatieven in onze pastorale eenheid die mensen meer tot hun recht laten komen, dichtbij en veraf. Een netwerk van hoop en zorg van mensen voor mensen dat een tegengif kan bieden tegen de verruwing en de verharding van onze samenleving.
Laten we er samen aan werken….

www.celan.be - Ludwig Van Hoof