marcsiteMarc Dieltiens: Diaconie

Bruggestraat 13
Zandhoven
0495 368502   
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Marc

Getrouwd in het Antwerpse zijn Leen Uyttenbroeck en ikzelf veertig jaar geleden ons komen vestigen in Zandhoven. We mochten vier kinderen krijgen, die op hun beurt voor 9 kleinkinderen zorgden.
Al snel bood ik mij aan om lector te zijn. In de KWB ben ik een tiental jaren wijkmeester geweest. Talrijke keren zijn we mee geweest te voet naar Scherpenheuvel.
In mijn loopbaan ben ik hoofdzakelijk actief geweest in het organiseren van werk en na een tijd heb ik verantwoordelijkheden gedragen bij het uitbouwen van productieplaatsen, ook in het buitenland voornamelijk in Oost-Europa. In een team werken vind ik nog altijd boeiend.
Toen zeven jaar geleden Leen stierf , ben ik enige tijd later begonnen met de opleiding ‘Pastoraal Handelen’, hetgeen ik in 2018 beëindigd heb. Mijn twee stagejaren heb ik beleefd in het PSC-Open Huis (Protestants Sociaal Centrum), ‘daar waar armen het woord nemen’. Ook in ‘Het onthaal’, een voedselbedelingspunt In de St-Antoniusparochie. Beide zijn gelegen in Antwerpen. Het laatste jaar was ik ook werkzaam in de pastorale dienst van de gevangenis van Merksplas.
Ik ben nu gepensioneerd en vind het boeiend en uitdagend om mee te mogen werken in het team
van de pastorale eenheid Sara en Abraham.
Medeverantwoordelijk voor en in de groep Diaconie, hoop ik om, samen met anderen in verbinding, de noden te leren kennen van kwetsbare mensen en deze dan ook gezamenlijk te kunnen ondersteunen.
Verder blijf ik actief als vrijwilliger in de pastorale dienst in de gevangenis van Wortel en help ik mee in het voedselbedelingspunt van het Onthaal St.-Antonius op de Paardenmarkt in Antwerpen.

 

www.celan.be - Ludwig Van Hoof