petersite

Peter Houlleberghs: Diaken, Liturgie

Veldstraat 30
Ranst
0479 885494
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Peter
Mijn naam is Peter Houlleberghs en ben afkomstig uit Tervuren. Ik heb theologie gestudeerd aan de KULeuven en was in mijn thuisparochie actief betrokken bij de jeugdpastoraal. Ik ben gehuwd met Marina Heyse en we hebben één zoon, Maarten.
Een jaar na ons huwelijk zijn wij via het Latijns-Amerikaans College naar Brazilië gegaan. Daar zijn we als pastorale werkers 13 jaar aan de slag geweest in de sloppenwijken van de steden Fortaleza en João Pessoa. Enerzijds was mijn taak de ondersteuning en de uitbouw van de kerkelijke basisgemeenschappen en de volksorganisaties in de stadsperiferie en anderzijds gaf ik les op het seminarie en aan het catechetisch centrum.
Zestien jaar geleden zijn we teruggekeerd naar België en in Ranst komen wonen. Sindsdien ben ik pastoraal actief in ons bisdom o.m. als coördinator van de opleiding van pastorale werkers en werksters en diakens en ook in de Sint Pancratiusparochie, o.m. als lid van het PT en als begeleider van vormingsavonden rond Bijbel en thema’s van ons christelijk geloof.
De voorbije jaren heb ik me actief ingezet voor het tot stand komen van de Pastorale Eenheid Sara en Abraham. Drie jaar geleden werd ik diaken gewijd en bij de oprichting van onze pastorale eenheid door de bisschop hier benoemd.
Ik ben lid van het team van de pastorale eenheid en verantwoordelijk voor de pijler liturgie. Ik wil samen werk maken van ‘eenheid in verscheidenheid’ en zoeken naar mogelijkheden en wegen voor de toekomst van het christelijke verhaal in onze regio.

www.celan.be - Ludwig Van Hoof