Chrissite

Chris Smits: Pastorale werkster, Gemeenschapsopbouw

Hanegoor 58
Bouwel
0499 457456
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Chris

Ik ben Chris Smits, 53 jaar en geboren en getogen in Borsbeek. Na een omzwerving van 23 jaar naar Onze Lieve Vrouw Waver ben ik sinds 2014 opnieuw in m’n geboortestreek aanbeland nl in Ranst. Samen met mijn partner (Ludwig) en onze vier dochters (Anke, Lore, Elke en Nele) wonen we aldaar in Hof Zevenbergen.
Als 23 jarige studeerde ik af als licentiaat kinesitherapie en zette me in voor kinderen met leermoeilijkheden, zij die in het gewone onderwijs niet meer meetelden. Eind jaren negentig groeide mijn vrijwillige inzet in de parochie te Onze Lieve Vrouw Waver uit tot de wens om me om te scholen tot pastorale werkster. En in 2000 begon ik als pastorale werkster in Mechelen en omstreken. Ik werd er verantwoordelijke voor één van de lokale gemeenschappen en kreeg als specifieke taak de uitbouw van evangelisatie en verkondiging op een ruimer niveau dan de plaatselijke geloofsgemeenschappen. Al snel kwam de vraag om in Mechelen mee te zoeken naar stadspastorale wegen. Het resultaat was de geboorte van het Koraalhuis en tal van oecumenische, interreligieuze initiatieven.
4 jaar geleden maakte ik de overstap van bisdom Vlaams Brabant naar bisdom Antwerpen. Voor mij was het …. een nieuwe uitdaging na 10 jaar diaconaal, stadspastoraal werk te Mechelen. Ik mocht opnieuw de stap naar de parochiepastoraal wagen, en kreeg nieuwe kansen en mocht deze mee creëren voor anderen, samen zijn we gelovig op weg gegaan in MaPuViZa. …. en het verhaal gaat verder….
Een nieuwe uitdaging dient zich aan. In het team van de pastorale eenheid Sara en Abraham mag ik nu samen met Alvi, de taak van gemeenschapsopbouw opnemen. Ik hoop van jullie het vertrouwen te krijgen en zo mee te bouwen aan deze pastorale eenheid, een mooie waaier van geloofsgemeenschappen die ‘verbonden in verscheidenheid’ samen gelovig op weg willen gaan.

www.celan.be - Ludwig Van Hoof