Alvi2

 Alvi Vasquez: Pastoor, Gemeenschapsopbouw, Catechese en verkondiging

Schriekweg 12/2
Zandhoven
0473 717318
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alvi
Vele mensen kennen me in meer of mindere mate, voor anderen ben ik nog een onbekende daarom wil ik iets meer over mezelf vertellen.
Ik ben in Colombia geboren in het dorpje Villarrica waar de voorbije zomer 30 jonge vrijwilligers uit groot Zandhoven op solidariteitskamp gingen. Mijn kindertijd bracht ik door in Villarrica later ging ik naar Spanje waar ik mijn universitaire studies deed. Als priester werd ik benoemd tot proost van de Chiro op alle niveaus, mijn laatste functie bij de Chiro was proost internationaal. Toen mijn vader vermoord werd, ging ik terug naar Colombia om mijn moeder en mijn familie te steunen. Ondertussen rondde ik mijn master in sociaal beleid met specialisatie migratie af. Als basis van mijn onderzoek voor deze studie gebruikte ik het boek ‘Disadvantage’ van Jonathan Wolff Avner De-Shalit waarin de schrijver probeert uit te leggen wat er gebeurt wanneer iemand in deze fase van zijn leven komt. Daardoor heb ik de dynamiek van verschillende migranten en van mezelf geanalyseerd.
Na deze studie moest ik terug naar mijn bisdom in Spanje om er pastoor te worden van een klein dorpje in de Pyreneeën. Tijdens mijn loopbaan als proost in Chiro Internationaal (Fimcap) kreeg ik de kans om met Wim Selderslaghs samen te werken. Het is op uitnodiging van Wim dat ik in 2015 naar België ben gekomen om als priester in het bisdom Antwerpen te helpen. In 2016 werd ik benoemd tot pastoor van groot Zandhoven. Ik heb van de twee voorbije jaren genoten en ik wil graag iedereen bedanken voor het warme welkom. Ik voel mezelf een Zandhovenaar.
Sinds maart werd ik aangesteld als pastoor voor onze pastorale eenheid Sara en Abraham. Onze PE heeft een echt mooi team waarin Chris Smits en ikzelf de taak van gemeenschapsopbouw zullen opnemen. Samen met An Vansteenbergen zal ik de verantwoordelijkheid dragen voor catechese en verkondiging. Onze taak zorgt voor behoorlijk wat uitdaging. Persoonlijk moet ik nog veel mensen uit onze PE leren kennen. Maar het is een nieuwe manier om in geloof en gemeenschap te groeien. Ik nodig jullie uit om ons nieuwe ideeën te geven waardoor we samen een nieuwe adem aan onze gemeenschap kunnen geven.

www.celan.be - Ludwig Van Hoof